Zakelijke mediation bij arbeidsconflicten en verzuim

Zakelijke mediation in Alkmaar en omstreken

Zakelijke mediation bij arbeidsconflicten​

Zakelijke mediation bij arbeidsconflicten

Speelt er een conflict op de werkvloer, bijvoorbeeld tussen jou als leidinggevende en een medewerker? Of tussen medewerkers onderling? Dan kan mediation een oplossing bieden. Als er een conflict speelt, worden de belangen van een ander vaak uit het oog verloren. Het gaat dan niet meer om de kern van het conflict, maar om principes of standpunten. 

In gemiddeld 2 tot 5 gesprekken gaan we met elkaar om de tafel zitten om de kern van het conflict aan te pakken. Ik help jullie om samen tot een oplossing te komen, ondanks verschillen van mening en inzicht. Zo kunnen jullie weer werken aan een arbeidsrelatie die gebaseerd is op verbondenheid en vertrouwen. Of jullie komen samen tot een goede oplossing om zonder elkaar verder te gaan.

De mediation vindt plaats bij mij op kantoor in Alkmaar, even weg van de spanningen op de werkvloer. Maar wil je liever op een andere locatie afspreken of de gesprekken online doen dan is dat ook mogelijk, mits dit voor alle deelnemers goed is. Wil je direct een afspraak maken? Of meer weten over mediation bij arbeidsconflicten?

Testimonials

Zakelijke mediation bij verzuim

Is er sprake van een verstoorde arbeidsrelatie? En vindt er verzuim plaats als gevolg van een arbeidsconflict? Verzuim op de werkvloer als gevolg van een arbeidsconflict zorgt niet alleen voor een gevoel van onmacht, maar is ook nog eens erg duur. Een verzuimende medewerker kost zo’n 250 euro per dag!

Daarom is het belangrijk om zo vroeg mogelijk met mediation te beginnen. Zo kan het contact hersteld worden en krijgt het conflict niet de kans om te verharden. Mediation schept weer helderheid en ruimte om met elkaar in gesprek te gaan en de vervolgstappen voor de inzetbaarheid te bespreken.

ziekteverzuim met spanningsklachten?

Is er sprake van ziekteverzuim met spanningsklachten? Dan kan zakelijke mediation of coaching een belangrijke rol spelen bij een succesvolle re-integratie, als aanvulling op de begeleiding vanuit de bedrijfsarts.

Lopen de gesprekken vast?

Houd zelf de regie en kom met mediation samen tot oplossingen.