Minder verzuimkosten met mediation

Een verzuimende werknemer kost een werkgever gemiddeld Euro 250,- per dag.
Met mediation wordt in een traject van gemiddeld 5 weken duidelijk wat de meest gewenste oplossing is voor zowel de werkgever als de werknemer.

Met tijdige interventie verzuim voorkomen

Als u merkt dat een eerste en tweede gesprek met een ontevreden werknemer niet aanslaan (dit kan zich uiten door het continu herhalen van eigen standpunten), haal er dan een onafhankelijke mediator bij vóórdat het geschil escaleert in een conflict en de werknemer lange tijd ziek thuis belandt.

Mediation als onderdeel van re-integratie bij verzuim

Langdurig verzuim van een werknemer als gevolg van een arbeidsconflict kost veel geld en zorgt voor onrust. Collega’s worden extra belast, omdat hetzelfde gedaan moet worden met minder mensen. De betrokken werknemer is liever aan het werk dan dat hij of zij thuis zit. Een situatie die je zo snel mogelijk opgelost wilt hebben.

Het is belangrijk om in een heel vroeg stadium met elkaar te bespreken wat de oorzaak van het conflict is en nog belangrijker om direct de mogelijkheden met elkaar te bespreken. Hiermee kunnen enorme kosten en onrust van langdurig verzuim bespaard worden. Mediation door 2dr8 schept in een dergelijke situatie helderheid en ruimte om eerder met elkaar de vervolgstappen voor inzetbaarheid te bespreken.

Bij een burn-out spelen naast gezondheidsaspecten vaak ook motivatie, communicatie en sociale interactie op de werkvloer een rol. Als aanvulling op een begeleiding vanuit de bedrijfsarts kan mediation en/of coaching een constructieve rol spelen in een succesvolle re-integratie.